حمله‌ مگس‌های مدیترانه‌ای به باغات انار مهریز

بروزرسانی شده در: ۵ آبان ۱۳۹۵ - ۸:۵۰

مدیرکل حفظ نباتات استان یزد نداشتن زمستان سرد در سال گذشته را علت افزایش جمعیت مگس‌های مدیترانه‌ای دانست و گفت: توجه باغداران به هشدارهای کارشناسان حفظ نباتات و اقدامات پیشگیرانه به موقع می‌تواند خسارت ناشی از این آفت را به حداقل برساند.

«مرتضی فتاحی اردکانی» در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، در رابطه با ابراز نگرانی بسیاری از کشاورزان شهرستان مهریز در رابطه با شیوع آفت جدیدی که محصول باغات آن‌ها به‌وی‍ژه انار و انجیر را تحت‌تأثیر قرار داده است، اظهار کرد: مگس میوه مدیترانه‌ای یک آفت غیربومی استان است و از سال ۱۳۹۰ به‌دنبال ورود میوه‌های خارجی قاچاق به داخل کشور، در استان یزد نیز مشاهده شده است.

وی در خصوص افزایش جمعیت این آفت در استان طی سال جاری، گفت: این مگس به‌علت سازگاری با آب و هوای مدیترانه‌ای تحت‌عنوان مگس میوه مدیترانه‌ای نامگذاری شده و متأسفانه یکی از عوامل افزایش جمعیت این آفت در استان نداشتن زمستان سرد در سال گذشته بوده که منجر به انتقال آفت به فصول بعدی شده است.

این مقام مسئول با بیان این‌که مگس میوه مدیترانه‌ای نه از طریق سم‌پاشی بلکه با نصب تله‌های جلب‌کننده کنترل می‌شود، خاطرنشان کرد: اداره کل حفظ نباتات استان در رابطه با بروز این آفت از قبل هشدارهای لازم را همه شهرستان‌های استان داده و نسبت به توزیع بروشورهای اطلاع‌رسانی در این زمینه اقدام کرده است.

وی با اشاره به این‌که آفت مذکور مختص تنها شهرستان مهریز نیست و در دیگر شهرستان‌های استان نیز مشاهده شده است، اظهار کرد: باغداران برخی مناطق مانند عقدا با نصب به موقع تله‌های جلب‌کننده، خسارت‌های ناشی از این آفت را به حداقل رسانده‌اند و ضرر و زیان قابل توجهی متوجه آنان نشده است.

فتاحی در همین رابطه از باغداران خواست تا ضمن ارتباط بیشتر با کارشناسان حفظ نباتات و عمل به توصیه‌های آنان، در رابطه با کاهش این آفت ضمن جمع‌آوری میوه‌های ریزشی از پای درختان، برای نصب تله‌های جلب‌کننده در باغ‌ها اقدام کنند.