اهداف هرس
۱-تشکیل یک اسکلت مستحکم برای نگهداشتن محصول سنگین
۲-کنترل شکل درخت نگهداشتن قد و پهنای درخت در حد معین ( کاهش رشد)
۳-حفظ تعادل بین رشد رویشی و زایشی و تولید میوه با کیفیت بالا
۴-باز کردن تاج درخت برای نفوذ کافی نور و حشره کشها
۵-تنظیم بار درخت به مقدار قابل تحمل و استاندارد آن، حذف جوانه های گل ضعیف و اضافی که موجب تولید میوه های ریز می گردد که یا می ریزد یا باید با دست تنک شود.
۶-حذف شاخه های شکسته ، خشک، بیمار و آفت زده و جایگزینی قسمت های صدمه دیده
۷-ایجاد شاخه های بارده داخل تاج درخت
۸-جوانسازی درختان و درختچه های پیر و کم بارده
۹-جلوگیری از شکستن شاخه ها در اثر باد ویا بار زیاد و عدم نیاز به پایه زدن
۱۰-تغذیه بهتر جوانه های گل و شاخه های باقیمانده (استفاده صحیح از مواد غذایی درخت در جهت تشکیل اعضاء مفید میوه ده)
۱۱-طولانی شدن عمر درخت و همچنین افزایش دوره باردهی اقتصادی
۱۲-جلوگیری از تناوب میوه دهی (سال آوری)
۱۳-تسهیل درامرسم پاشی و برداشت میوه، مصرف کمتر سموم
۱۴-وادار نمودن درخت به تشکیل اعضاء بارده
۱۵-افزایش کیفیت و بازار پسندی